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July 15, 1999

Reply to JSG request for Information from WG1 SG2 – Security

Ketan N. presented paper JSG WP11-14 on Security Management Requirements to the JSG in Palo Alto.  The group considered this paper for the inclusion of requirements into SV6 and requested clarification of certain points

Status of paper.

The paper has been reviewed twice (first at meeting 11 – March in Annapolis and again at meeting 14 – July in Atlantic City). There is general agreement that the portion of the paper that deals with the security of management is accurate (cross-domain manager – manager authentication) but the section on the management of security should be modified.

Answers to specific questions.

To assist the JSG in its’ work WG1SG2 offers the following answers to the specific questions posed by the JSG. As a general answer the hierarchy presented in section 5.1 should not be in the cross-domain MIB.

1. Are ‘access control’ managed objects to be included in the cross-domain MIB?

No

2. Is it necessary to communicate security audit information between domains?

No. However, stronger than ‘not necessary’, this should be precluded.

3. Why is the X.509 managed object in this hierarchy, as opposed to the directory?

This should not be in this hierarchy.

4. Is the ‘cryptosystem’ managed object to be included in the cross-domain MIB?

No

5. How will authentication be accomplished between cross-domain managers?  Will this specification exist in SV8?

Authentication can either be done using the Secure Dialogue Service being developed by WG3SG3 or complementary mechanisms to those being used by WG3SG1 for AMHS.

6. Is it necessary to encrypt cross-domain System Management communications to prevent unauthorized third party access to this sensitive information? (e.g. transfer of accounting information) 

WG1SG2 does not believe that the transfer of this type of information presents a security risk to the ATN. In addition, while WG1SG2 has not identified any specific confidentiality (encryption) requirements (although this is strictly true, it is not exactly complete since the IFALPA representative is developing confidentiality requirement statements at this time) we have defined several security levels that include confidentiality. In summary, it will be possible, if an individual user determines that information that must be transferred is sensitive, to request encryption.

